lunes, 31 de mayo de 2010

ACTIVITAT 8.

Part 1:

Fotograma 1
: Libertarias.

Un grup de dones es manifesten a la seva localitat en contra dels Nacionalistes i els comandaments republicans, al seu voltant hi haurà gent observant, les persones que ixen a al foto estan animant o diguent algunes paraules a la resta de manifestants que es troben baix del altet.

Els Nacionalistes començen amb un tir i es comença un tiroteig.


Fotograma 2: ¡Ay Carmela!

A la foto apareixen els republicans descoberts per els nacionalistes i per això posen cara de por. Estan rodejats de Nacionalistes que pensen capturar-los.

Intenten escapar i li peguen un tir al pare i axí el pillen. La mare i el fill aconseguixen escapar.


Fotograma 3: La buena nueva.


L’home de la foto pot ser un farsista que esta pensant-se si es correcte tot el que fa el seu bandol. Al voltant del tren on esta pujat hi ha molts guàrdies civils vigilant. Finalment l’home es dona conter de que les coses que fa el seu bandol estan mal .


Fotograma 4: La lengua de las mariposas.


Es un mestre republicà donant una classe als seus alumnes en un bosc. Te que ocultar el seu pensament per a que no l’encarcelen, finalment el descobreixen i se l’emporten per a assassinar-ho.


Fotograma 5: Tierra y libertad.


Es veu un britànic que be a ajudar a les brigades internacionals contra el feixisme, acaben de lluitar i estan ferits o molt esgotats. Al seu voltant hi han morts y els pocs supervivents de la batalla guanyada.



Part 2: Final inventat de: La lengua de las mariposas.


Un professor republicà ensenya als xiquets d’un poble. Els alumnes i tothom al poble esta encantat amb el professor, especialment un del xiquets amb qui estableix una relació més personal.

Finalment es detingut per a ser assassinat junt amb els demés republicans del poble, al començar la Guerra Civil, per la seva ideologia i l’única forma de que la gent s’acomiadaren d’ell va ser cridant-li: ateu, roig, anarquista..., com si l’estigueren insultant. Per a no tindre problemes amb els franquistes.

En aquest fotograma el professor esta explicant als seus alumnes que les papallones tenen llengua i es el fragment que li dona noma ala pel·lícula.






No hay comentarios:

Publicar un comentario